Lækker mad og god kaffe

Mange i min omgangskreds, mig selv inkluderet, er i vores natur lidt nogle livsnydere. Det er du, og dem omkring dig, formentlig også lidt. I hvert fald hvis vi vælger at definere livsnydere, som os der kan lide de gode ting ved livet – både små som store. Når vi normalt taler om ”livsnydere”, er det typisk rettet mod personer som lever i sus og dus, har råd til den dyreste champagne, og tager på cruise nede ved de Græske Øer om sommeren. Men jeg tror på at vi andre i princippet også er livsnydere, selvom vi ikke har råd til den største luksus.

Det handler nemlig ikke om at være stinkende rig, men at kunne se glæde i de små ting her i livet. Få nogle elementer ind i hverdagen, som giver en lidt glæde og hygge. Morgenkaffen behøves ikke hver dag at være den billige instantkaffe fra skabet. Forkæl dig selv en lille smule – køb din kaffe fra din foretrukne cafe, find et lækkert to-go sted, hvor baristaerne er uddannet til at optimere smagsoplevelsen. Det er selvfølgelig de færreste der har råd til at spise ude hver dag, men en gang imellem må man også glæde en selv, og de nærmeste omkring en, med et hyggeligt restaurantbesøg, eller noget take-away, til en rolig aften med en god film.

Det hele handler om at skubbe lidt ved ens egen tankegang, så man begynder at sætte mere pris på de gode øjeblikke, de gode madopskrifter og de dejlige oplevelser. Begynder man at gøre dette, og finder man tid til at pleje ens egne ønsker, vil man se at dagligdagen bliver mere spændende. I alt for mange tilfælde glemmer vi simpelthen os selv, når de mange pligter og gøremål tager over. Men det bør ikke være sådan. Vi har alle en livsnyder gemt inde i os, og gudskelov for det. Den er nemlig med til at fylde vores liv med kulør.