Sommerens guide: Sådan får du en billigere sommerferie

Sommer i Danmark kan være fyldt med lange, varme aftner, solrige dage ved de danske strande og lange køer ved ishusene, men det kan også være regn, blæst og overskyet dage. Det er charmen ved Danmark – vi ved aldrig rigtig, hvad vi får (som en æske fyldte chokolader, hvis du spørger Forrest Gump).

Men i sommerferien drømmer de fleste nok om at kunne ligge i solen og mærke, hvordan varmen fjerner stress og bekymringer inde fra, eller opleve ungerne drøne rundt under den varme sol, med en næse så hvid af solcreme, at selv Pjerrot ville være misundelig.

De fleste rejseselskaber sætter derfor priserne op og ned afhængigt af vejret (så vi beder hvert år til vejrguderne), men det betyder altså ikke, at du ikke kan finde en billig sommerferie til dig og familien. Her får du en guide til, hvordan du kan spare lidt ekstra penge, når du rejser ud af landet. Så havde du afskrevet ferien, så kan du godt hive kufferten frem igen!

7 kloge-mands-råd du ikke vil være foruden

De 7 råd til en billigere sommerferie kommer som sendt fra himlen, så spids ører eller find brillerne frem – du vil ikke gå glip af denne guide!

 1. Rejs på de billigste tidspunkter
  Hvornår dine ben letter fra dansk jord kan have stor indflydelse på, hvor mange penge du må lægge på bordet. Det handler nemlig ikke kun om, hvornår på året du rejser, det handler om alt fra uge, dag og tidspunkt. En gylden regel er, at det er billigere at rejse midt på ugen end i weekenden – så det er værd at holde øje med!
 2. Land og let med samme sind
  Hvis du er i ekstra spare-humør, så kan det også betale sig at mellemlande. For selvom turen varer længere, så er det ofte en billigere løsning, da de fleste rejsende søger direkte afgange – skil dig ud fra mængden og spar pengene!
 3. Alternative lufthavne
  En gang i mellem kan det godt betale sig at finde alternative lufthavne – og med det mener jeg ikke, at du skal finde et ukendt sted midt ude på herrens mark – men vidste du f.eks., at både Odense og Aalborg flyver rejsende afsted hvert år? Og der er sikkert flere mindre lufthavne i udlandet, som er endnu billigere, og måske også mere autentiske og spændende at blive mødt af, når du sætter benene i landet.
 4. Airbnb vs. Hotel?
  At leje en fremmedes sofa er mere populært end nogensinde før! What, tænker du måske, men den er god nok. Airbnb har opnået stor popularitet – især hos unge mennesker, der ærlig talt bare mangler et sted at sove, når de er færdige med dagens og nattens eventyr. Det er billigt, det er nemt – og hvis du kan slippe tanken om, at det er en andens hjem, så er det oplagt for dig!
 5. Spar på udenlandsk valuta
  Når du hæver penge i udlandet, kan der komme det ene gebyr oven i det andet. Har du derfor en tendens til at hæve penge i udlandet, så bør du hæve en større sum ad gangen, så din næste kontoudskrift ikke er malet med udenlandske gebyrer.
 6. Find en billigere rejseforsikring
  Køber du normalt rejseforsikring for den enkelte tur? Så skal du stoppe prompte! Det er nemlig langt billigere at vælge en årlig rejseforsikring – så længe du vælger en, der passer til dit behov og budget!
 7. Find spare-hatten frem
  Sidst, men ikke mindst, er der den mulighed, at du kan iføre dig en spare-boble, så du ikke spenderer mere end højst nødvendigt. Inden du klatrer ind i den, skal du dog gøre op med dig selv, om det er det værd? Du er trods alt på ferie – så måske skal spare-humøret gemmes lidt væk? Bare lidt?

Værsgo, 7 gode råd lige ned i din lomme. Men vigtigst af alt er, at du skal nyde din ferie. Så hvis du ikke kan nyde din ferie med disse sparetips, så er der altid den mulighed at låne et mindre beløb, som du kan betale tilbage efter en afslappende ferie.

Lyder dette mere som noget for dig? Så henviser jeg til Moneezy. Af erfaring ved jeg, at de har helt styr på, hvilke lån der er markedets bedste og tryggeste muligheder – og derfor sætter jeg gerne min lid til, at du kan finde et godt tilbud dér.

Nyd din ferie – eller den danske sommer – det er helt op til dig!