Wenger eller Mourinho?

I weekenden mødte Arsenal og Chelsea hinanden, i en kamp som bedst kan betegnes som højintens. Chelsea trak sig sejrrigt ud af opgøret, med cifrene 2-0. Men kampen vil blive husket for alt andet end det – der var masser af drama – Arsenal måtte indkassere to røde kort , og de fleste mener også, at Diego Costa fra Chelsea skulle være sendt samme vej, men sådan gik det imidlertid ikke. Det har blot været med til at puste mere til den ild som brænder mellem Arsenal Manager Arsene Wenger og Chelsea bossen Jose Mourinho.

Det er også netop den fejde, som denne lille blog vil sætte fokus på. For hvem har egentlig bukserne på – Wenger eller Mourinho?

De to er kendt for at kritisere hinanden, for alt mellem himmel og jord. Wenger kritiserer tit Chelseas og Mourinhos usympatiske stil og ucharmerende spillestil. Dette affejer Mourinho køligt med at henvise til de to klubbers pokalskabe. Her har Chelsea chefen også en ganske god sag. Det er svært at komme udenom.

Hvordan man end vender og drejer tingene, så leverer Mourinho resultater og titler på samlebånd mens Wenger meget sjældent leverer netop denne del. Mourinho har sågar kaldt Franskmanden for “Ekspert i at fejle”.

Her henviser han utvivlsomt til, at Arsenal i hver eneste sæson udråbes som et af ligaens bedste mandskaber og som favoritter til titlen, men den vej går det bare aldrig for Wengers tropper. Det er umindelige tider siden, at Arsenal sidst har stået øverst på skamlen i Premier League.

Både Chelsea, Manchester United og Machester City har vundet mesterskabet flere gange siden da.

Wenger slår sig stort op på at spille flot fodbold, med masser af boldbesiddelse og flotte afleveringer, men hvad nytter det, hvis man ikke vinder titler? Spørger man Mourinho, så er det bedste fodboldhold altid det hold, der hæver pokalen – så Wengers hold er bare aldrig de bedste.

Mon ikke Jose Mourinho har den bedste sag lige her?