Xbox eller Playstation – hvad er bedst?

Debatten har raseret lige siden konsollerne blev udgivet. I dag er det de to største på markedet. Hvad er virkelig bedst – Playstation eller Xbox?

Historisk set har der været en debat om, hvorvidt xbox eller playstation er den bedste konsol, lige siden de begge kom på markedet. Sony er ejer af Playstation, imens Xbox hører under Microsoft. Har man ikke meget forstand på konsolverdenen, kan de udadtil ligne hinanden meget. Fra starten var deres formål udelukkende at kunne spille spil, men som teknologien har ændret, kan de i dag en lang række andre ting. Begge bokse kan afspille film, og lader en streame film fra diverse tjenester på nettet. De har derfor overtaget en række af de funktioner, som før var udelukket til at være på computeren, mobilen eller smart-tv’et. De er gået fra udelukkende at være spillestationer, til rent faktisk at have et hav af andre muligheder. Nogle mener at dette er en god udvikling. Andre føler at maskinerne er blevet for kompliceret, og bør holde sig til deres oprindelige formål.

Designet er selvfølgelig først og fremmest en smagssag. Den nyeste playstation, PS4, virker meget strømlinet, med et neutralt sort design. Den er både lettere og tyndere end den nye Xbox. Microsofts nyeste skud på stammen, Xbox One, kommer også som standard i sort. Den er en smule tungere, men tilbyder også en lang række ekstra features. Nogle af de største apps kan hentes ned til xbox’en, og man har mulighed for at se tv direkte fra konsollen.

Noget af det som optager folk mest, er hvor god grafikken er på konsollen. Her kan det være svært at se forskel på de to. På papiret er PS4 en smule bedre end Xbox One rent grafikmæssigt. Forgængeren – Xbox 360 – slog ellers PS3 på netop grafikken.

Det kan være meget svært at skille de to konsoller ad. Priserne er nogenlunde ens, og man får meget af det samme. Det kan derfor meget vel komme an på, hvilke spil man forventer at købe. Her har de nemlig et forskelligt udvalg.

Det er dog ikke kun ved xbox og playstation, at denne debat foregår. Helt det samme finder sted når folk debatterer computere. Du kan få hjælp til at vælge den computer som passer til dine behov.